A kosara még üres

Újdonságok - az én kedvenceim

Rengeteg új termékkel jelentkezett augusztus és szeptember folyamán a KnitPro. Sajnos még nem próbálhattam ki őket, csak a most megrendelésre kerülő szállítmánnyal fognak hozzánk érkezni az újdonságok, de már így ránézésre is vannak köztük kedvenceim. És persze olyanok is vannak, amik egyelőre nem győztek meg, de mindegyiknek adok egy esélyt! Talán a kötő- és horgolótű tartó táskák fogtak meg a legkevésbé, hisz ilyesmit varráshoz értő emberkék nagyrésze tud készíteni. De erről sem akarok senkit lebeszélni, mert tényleg szépek!

Vannak viszont amik nagyon tetszenek, és ki is fogom próbálni:

 

 

- Jó ötlet az olcsó árkategóriás Basix kollekció, amit sajnálok, hogy (még?) variálható verzióban nem kapható, és hogy a vékonyabb tűk csak aluminium, a vastagabbak pedig csak natúr fa változatban kaphatók. De ha már olcsó, ne várjak el minden extrát! Mindenképp ki fogom őket próbálni. A natúr fa 25 mm-es horgolótűre is igazán kíváncsi vagyok, bár nem tudom, azzal mit lehet horgolni, talán kötelet? :)

- A Cubics négyzetes tűkre is nagyon kíváncsi vagyok! Igazán érdekes ötlet. Bár kicsit bizonytalan vagyok a méretezést illetően, mert ugye az oké, hogy a kör átmérője megegyezik a négyzet átlójával, de a fonal a kerületén fut körbe, és a kör kerülete csak nagyobb, mint a négyzeté... De ki fogom próbálni ezeket is!

- Nagyon örülök a "hagyományos" horgolótűk  megjelenésének is, főleg annak, hogy nem csak 3 mm-es a legkisebb, hanem vannak  csipkéhez való tűk is. Oké, nem fából, azért az elég könnyen törne, de vannak! Szépek, megfizethetőek, márkásak és többféle is kapható! 2-est és 2,5-öst mindenképp rendelek  magamnak is!

- Na és azok a sáltűk! Hát, ezt nem lehet kihagyni! Annyira szépek! És van 4 színváltozat, 8 féle alakzat! Nem vagyok egy nagy kendős, de gomb helyett kardigánokhoz és sima sálakhoz is irtó jól néznek ki ezek a sáltűk! Összesen 24 féle verzióban kapható, igazából a legnagyobb bajom velük, hogy nem tudok választani! :)

- A legesleg kedvencem az a bizonyos Knitting Dolly, amit én körmöcske néven ismerek.
Ez végülis egy mini kötőkeret, ami mostanában elég felkapott dolog. Nem egy bonyolult dolog, nem is túl sokoldalú (vagy igen?) kötött zsinórt lehet vele készíteni. Jó, lehet ilyet készen kapni, persze, jóval drágábban, mert már meg van kötve, de miért ne kötnénk saját kezűleg a zsinórt is? Amit persze rengeteg dologra lehet használni! Ja, és a körmöcske használata hihetetlenül egyszerű! Gyerekek is könnyen megtanulhatják!

- Valószínűleg ezért is került bele a Gyerek készletbe (más egyéb alap darabokkal együtt), amit kimondottan gyerekeknek ajánlanak. Igen! Szuper ötlet! A kézimunkázó anyukáknak csak ajánlani tudom, hogy tanítsák meg a gyerekeiket is a kötésre, horgolásra! Megéri!