A kosara még üres

Tapasztalatok - fából készült kötőtűk

 

Többen érdeklődtek már, hogy mik a tapasztalataim az új Cubics tűkkel. Erről szeretnék most mesélni, kiegészítve a "hagyományos" Symfonie tűkkel szerzett tapasztalatokkal.

De kezdjük az elején. Mikor 2009-ben megérkezett az első szállítmány kötőtű, nagyon izgultam. Attól féltem, hogy egy fa tűvel nem lehet majd olyan gyorsan kötni, mint a fémekkel, mert biztos kicsit tapadósabb, egyenetlenebb a felszíne. Aztán mikor az első Symfonie Wood kötőtűt kibontottam és megsimogattam az első ez volt, amit mondani tudtam: ez olyan valószínűtlenül sima! Tényleg annyira egyenletesen sima, mintha valami lakkréteg lenne rajta, pedig nincs! Ezt már a több mint 2 éves használat után merem mondani. És nem vettem észre, hogy bármennyivel lassabban lehet velük haladni. Sima, egyenletes, megfelelően siklik rajta a fonal, legyen az gyapjú, pamut, bambusz vagy akril.

A variálható tűvégeket tökéletesen (lecsavarodás mentesen) össze lehet állítani a damilokkal, a meglazulás lehetősége minimális!

Egyetlen gond lehet ezekkel a gyönyörűszép színes fa kötőtűkkel: nem szabad őrizetlenül a fotelon hagyni, ugyanis a ráülést, rátérdelést nehezen viselik, különösen az 5 mm alatti méretek törnek el ilyen "balesetek" következtében. (Vékonyabb változatban én a biztonság kedvéért inkább Nova Metal, vagyis fém tűt választok.)

A vékonyabb fa tűket emellett azoknak sem ajánlom, akik nagyon szorosan kötnek, megfeszül a kezükben a tű kötés közben, mert ez is esetleg töréshez vezethet. (Persze ezzel nem akarom senkinek a kedvét elvenni, ha kötés közben tört el valakinek a fa kötőtűje, azt minden esetben kicseréltük! Mivel az anyaghiba sem kizárható, és a reklamációinkat a KnitPro is minden esetben elfogadta!)

A Cubics tűkre a fent leírtak mind ugyanígy igazak, bár valamivel talán egyenetlenebb a felszínük, de ez a kötés minőségén egyáltalán nem ront, egyáltalán nem akad meg rajta  fonal. Nagyon  kényelmes a fogásuk, szép egyenletesen lehet velük kötni, és valamivel szorosabb a végeredmény mint az ugyanolyan méretű kör alapú kötőtűvel. Egyértelmű, hiszen kisebb a kerülete is.

Én is kipróbáltam, és nagyon tetszett! Viszont nálam is egy rátérdelés áldozatául esett egy fél pár Cubics tűvég...

Tehát a Symfonie kötőtűk pozitív tulajdonságai:

- könnyű, így kényelmes vele a kötés
- szépek a színei, SEMMI SZÜRKESÉG!
- hihetetlenül sima a felszíne, pont annyira csúszik, amennyire kell
- kellemes hőérzet (nem hideg, mint a fém)
- strapabíró, nem kopik (csak a rányomott méret jelzés kopik le róla...), de nagyobb erő hatására eltörhet

Remélem, azzal, hogy a negatívumokat sem tartottam titokban, segítettem a kötőtű választásban! Megtalálod őket a webáruházunkban!

Nova Metal tapasztalatok

Spectra Acrylic tapasztalatok