A kosara még üres

Karbonz tűk bevetésen

Nem is gondoltuk, hogy valami még hiányzott a kínálatból, amíg meg nem jelentek a Karbonz tűk. Nevükhöz méltón, karbon szálból készülnek, ami nagyon jól bírja a strapát. Valószínűleg ezért is mertek belőle 1 mm-es méretű tűt is gyártani. A tűk vége fémmel van megerősítve, de szerencsére a két anyag találkozásánál nincs akadás-veszély!

 

Elérhető Karbonz kötőtűk:

- harisnyakötőtű 15 vagy 20 cm-es hosszban 1,00 mm-től 4,00 mm-es méretig negyedenként, 4,00 mm-től 6,00 mm-es méretig felenként.

- fix körkötőtűk 40, 60, 80 vagy 100 cm-es hosszban 2,00 mm-től 4,00 mm-es méretig negyedenként, 4,00 mm-től 7,00 mm-es méretig felenként és 8,00 mm-es méretben. 2 mm-nél vékonyabb fix körkötőtű a damil minimális vastagsága miatt nem elérhető.

- variálható tűvég normál változatban 3,00 mm-től 4,00 mm-es méretig negyedenként, 4,00 mm-től 7,00 mm-es méretig felenként, és 8,00 mm-es méretben

- variálható speciális tűvég 3,00 mm-től 4,00 mm-es méretig negyedenként, 4,00 mm-től 6,00 mm-es méretig felenként.

3 mm-nél vékonyabb variálható tűvég a csavaros csatlakozás minimális vastagsága miatt nem elérhető.

- egyenes kötőtű változatban 25 és 35 cm-es hosszban 2,00 mm-től 4,00 mm-es méretig negyedenként, 4,00 mm-től 6,00 mm-es méretig felenként.

 

További részletek angol nyelven a KnitPro oldalán!

 

És ez az a variálható tűvég, amihez igazán jól illenek a fekete damilok!

 

Természetesen én is kipróbáltam, variálható verzióban. Tökéletesen elégedett voltam. Valóban jól bírja a kiképzést. 3-as tűvel pulcsit kötök vele körben. A fa tű már rég eltört volna a huzigálás során, de a Karbonznak meg se kottyan! Kellemes a tapintása, pont annyira sima, amennyire szükséges. Fekete maga a tű, de mivel fém a hegye, mégis jól látszódik a sötét fonalnál is, hova is kell szúrni. És a fém hegy pont olyan hegyes, hogy bármilyen fonallal szépen, kényelmesen lehessen dolgozni.

 

Aki már kipróbálta, beleszeretett. Olyan is van, aki a teljes Symfonie vagy Nova készletét cseréli le folyamatosan Karbonzra, és olyan is, aki ebből pótolja a hiányzó, főleg vékonyabb méreteket. Szóval új kedvenc született!

 

"Nekem a vékonyabb fakötőtűk helyett ez lesz az igaz alternatíva. Anyagában remek épp annyira tapadós, amennyire szeretem és minden remény szerint nem törik el, mint a vékonyabb szerelem fa tűk. Amik valljuk be a legnagyobb vigyázás mellett is néha (nálam most pl. rátenyerelés törte el az egyik 3 mm-est) feladják a küzdelmet nagyobb erők hatására. Egyetlen apró negatívumot tudnék mondani, hogy a fém tűhegy kicsit csattog a munka során. :)"

Juli

"Az új tűk közül a Karbonz tetszett a legjobban. Ez nagyon kényelmes volt, nem csúszott le róla a fonal, külön tetszett hogy viszonylag éles a tűje. Egyetlen hátránya volt, hogy nem tudtam annyira rácsavarna a tűket a damilra hogy ne lazuljon meg bizonyos idő után."

Timi

"Abszolút kedvenc! Eléggé tapad, de csúszik is, nincs fémes érzés, nem akad, könnyű vele kötni és nem kell félnem, hogy eltörik. Szépen apránként beszerzem majd a gyakran használt méreteket."

Viki

"Nekem is az abszolút kedvencem. Mindig attol tartok hogy a fa eltörik, de itt nincs ez a félsz. Bàr nem kötök évek óta de nagy szerelem. Biztos hogy bővìtem majd a készletet."

Nanetta