Üres Kosár

Spectra Acrylic - tapasztalatok

 

A Spectra Acrylic helyett 2014-től a méretenként eltérő színű Trendz, szintén akril tűk kerültek a KnitPro kínálatába! A leírás ezekre is érvényes!

 

Bár sokat még nem volt alkalmam dolgozni ezekkel a szépségekkel, de az eddigi tapasztalataimat szertném megosztani veletek.

A tűk tapintása valóban kellemes, nincs hideg érzet, mint a fém tűknél általában. Érezhető, hogy műanyag, de a felszíne teljesen sima, egyáltalán nem akadós.

 

Igaz, nem siklik rajta annyira a fonal, mint a Symfonie tűkön, de szerintem ezért is ajánlják kezdőknek, ugyanis így a véletlen lecsúszás is ritkább.

A fa tűk után kicsit szokni kell, de néhány sor után remekül meg lehet vele barátkozni. Egyelőre természetes alapanyagot nem kötöttem vele, csak akrilt, azzal jól működött, eleinte az a kis tapadás (vagy inkább enyhébb csúszás) volt fura, de belejöttem. Az elején kicsit csikorgott is, de így jár, aki olcsó alapanyaggal dolgozik. :) Lehet, csak annyi a baj, hogy akril az akrillal? :-)

A tűk egyébként minimális mértékben hajlékonyak. Viszont a vékonyabb verziók erőltetés, nagyon feszes kötés hatására is képesek eltörni, netán ráülés, tenyerelés, térdelés a vastagabbakat sem kíméli!

Összességében azoknak ajánlom, akiknek a fa változat túl drágának tűnik, mert ezek az akril termékek igazán  megfizethetőek!

Nova Metal tapasztalatok

Symfonie Wood tapasztalatok